Afbeelding
T

Landstede zet ambities kracht bij

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - Winnen in Groningen, dat is niet veel ploegen de laatste jaren gegeven. Het is de ultieme bevestiging voor trainer Redbad Strikwerda dat Landstede Volleybal op de goede weg is. Op weg naar de titel in de eredivisie, want dat is waar de Zwolse volleyballers dit seizoen voor gaan.

Die ambitie wordt niet onder stoelen of banken gestoken.“Er is natuurlijk altijd wel iets dat niet goed gaat, maar ik ben heel tevreden met het niveau dat wij gehaald hebben”, zegt Strikwerda zondagavond na de 1-3 overwinning bij Abiant/Lycurgus in Groningen. Het is de tweede zege van het weekeinde. Zaterdagavond is Landstede in Zwolle duidelijk te sterk voor Prins/VCV uit Veenendaal: 3-0 (25-16, 25-14, 25-20).

De thuisploeg start telkens moeizaam aan de sets, maar wint uiteindelijk overtuigend. “Bij vlagen hebben we heel goed gespeeld”, zegt Jelle Hilarius, die aangeeft dat de combinaties aanvankelijk nog niet lopen. “Maar onze foutjes werden niet echt afgestraft door VCV. Die hebben natuurlijk ook een heel andere ambitie dan wij. Wij willen kampioen worden dit jaar.”

De diagonaal-man geeft aan dat de kampioensploeg er nu nog niet staat. “We hebben het hele seizoen nodig om daar naar toe te groeien.” Met Strikwerda aan het roer heeft Hilarius er alle vertrouwen in dat die stappen gaan worden gemaakt. Volgens de trainer zijn alle voorwaarden om voor de titel te gaan aanwezig: “Voldoende niveau in de passing, goeie spelverdelers, aanvallers die punten maken, variatie in de aanval. Deze ploeg kan kampioen worden”, stelt de succescoach, die in zes jaar tijd drie keer kampioen werd met Dynamo. “Maar we komen van de vijfde plaats, dus je bent niet meteen de beste. Dat heeft tijd nodig.”

Na de thuisnederlaag tegen kampioen Eiffeltowers verliezen de basketballers van Landstede ook de tweede competitiewedstrijd. In Leiden wordt het 66-56. Redbad Strikwerda kijkt toe. Naast hem staat Jelle Hilarius. Foto: Tennekes

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 6 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 8 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen gisteren
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen gisteren