Conferentie Moderne Devotie krijgt vorm

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De eerste landelijke conferentie rond de Moderne Devotie, anno 2012


op 2 juni,  begint steeds meer vorm te krijgen. Sprekers vanuit verschillende sectoren van de samenleving hebben aangegeven te willen komen. Het doel van deze conferentie is om van de regionale beweging van de Post Moderne Devotie een landelijke beweging te maken.


 


Inmiddels is bekend dat Tweede Kamerlid en fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie een lezing geeft over Navolging en Gemeenschap in de politiek. Zijn partijgenoot Esmee Wiegman gaat in op hetzelfde thema, maar dan toegespitst op de zorg. Jette Klijnsma van de Partij van de Arbeid is gevraagd om te komen spreken over het sociale stelsel van de Moderne Devotie. Oud-directeur Jeff Fountain van Jeugd met een Opdracht zal het hebben over de Europese Gemeenschap. Andere sprekers zijn verder onder andere karmeliet en Moderne Devotie-kenner Rudolf van Dijk. 


 


"Het unieke van deze conferentie is de verbinding die gelegd wordt tussen verschillende werelden. De wereld van het onderwijs, van de politiek, van het ondernemen, van de zorg, het maatschappelijk leven, de mediawereld en van het kerkelijk en kloosterleven worden met elkaar verbonden rond het thema van Navolging en Gemeenschap", zo laat de organisatie weten.


 


Diverse kerken in de historische binnenstad zullen samen een podium vormen voor de conferentie. De opening is om 10.30 uur, de sluiting om 17.00 uur. Het Zwolse college van b en w zal de opening verzorgen. Het programma bestaat onder meer uit rondleidingen, workshops en lezingen.