Metamorfose omgeving Potgietersingel

Partnerbijdrages

ZWOLLE - De Potgietersingel en het plein op de Blijmarkt ondergaan de komende maanden een flinke Metamorfose. Aanstaande maandag zet wethouder Filip van As de eerste schop in de grond. Het gebied krijgt een meer parkachtige uitstraling. Het bolwerk wordt autoluw gemaakt en er komen sfeervolle wandelpaden.


Fietsenparkeerplekken, voor Odeon en het Windesheim Honours College, komen op de Blijmarkt. Naar verwachting zijn de werkzaamheden begin 2012 grotendeels gereed. Het ontwerp kiest voor meer eenheid in het park. Dit wordt gerealiseerd door de parkinrichting, door betere en nieuwe routes en door het materiaalgebruik. Het karakter van het park aan de zijde van de ligweide keert terug aan de andere zijde van het bolwerk, tussen Fundatie en politiebureau. Zo wordt het park van brug tot brug versterkt. De directe omgeving van de Fundatie ondergaat een kwaliteitsslag. Het plein rondom het pand wordt met natuursteen bestraat. Het ontwerp houdt al rekening met de uitbreidingsplannen van de Fundatie.

Parkeren en fietsparkeren
In totaal worden op Potgietersingel en Blijmarkt 30 betaalde parkeerplaatsen, 31 plaatsen voor vergunninghouders en 3 plaatsen voor invaliden gerealiseerd. in het ontwerp is ruimte om de parkeerplaatsen op de Blijmarkt in te richten als betaalde plaatsen of als vergunningplaatsen: deze keuze wordt later genomen, bij de Parkeerevaluatie Voor het fietsparkeren is gekozen voor een oplossing op de Blijmarkt. In totaal kunnen maximaal 232 fietsen gestald worden, waarvan een deel flexibele plaatsen dat alleen bij piekdrukte wordt ingezet.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 21 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 21 uur geleden