Zwollenaar Wilco Voulon op Himalaya expeditie

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Mijn naam is Wilco Voulon, ik vorm een gelukkig samengesteld gezin met mijn vriendin Sylvia en twee geweldige dochters Ruby (15) en Gwyn (12). Daarnaast zorgen een blaffende 'Buddy' en een mauwende 'Junior' dat er thuis altijd wel iets te lachen valt. Na een werkzaam verleden bij de ministeries van Defensie en Justitie ik mijn hart gevolgd en gekozen voor werken in de jeugdzorg. Na enige tijd gewerkt te hebben voor een gerenommeerde jeugdzorginstelling ben ik gestart met Autisme Sportief.


Sportief verzorgt sport en recreatiebegeleiding voor kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis. De reden waarom ik gestart ben met Autisme Sportief is dat enerzijds  niet altijd wordt voorzien in de behoefte van jongeren op het gebied van sporten en bewegen en anderzijds dat juist iemand met een autisme spectrum stoornis het niet altijd zelfstandig kan organiseren of plannen. Ook is het vaak moeilijk om ervaren begeleiding te vinden die de persoon begeleidt in deze activiteiten.


In mei 2011 werd ik door mijn Engelse vriend Neil Cottam benaderd om samen met hem en David Slater een moeilijke en niet-ondersteunde, late-winter trek naar het gebied van de Mount Everest Base Camp in Nepal te maken voor een aantal goede doelen. Neil en David proberen geld bij elkaar te lopen voor kinderen met een terminale ziekte en sportfaciliteiten voor kinderen met een beperking. Op zaterdag 28 januari vertrek ik via land en zee naar het graafschap Derbyshire in het Verenigd Koninkrijk. De volgende dag zetten we de reis door de lucht voort. We vliegen via Dubai naar Kathmandu, Nepal. Daar gaan we een paar dagen acclimatiseren. Na een periode van gewenning aan het tijdsverschil en de hoogte zetten we de reis voort.


Met het bijhouden van een blog voor De Swollenaer houd ik belangstellenden op de hoogte van onze reiservaringen. Ik kan bij voorbaat al wel melden dat het een reis met misschien bloed, zeker zweet en absoluut veel tranen van het lachen zal zijn daar ik met de twee meest bizarre figuren van het overzeese eiland op pad ben. (Blog UK: http://chase-the-rainbow.blogspot.com/p/bios-dave-wilco.html).