Bewoonster achtervolgt vluchtende inbreker

Partnerbijdrages

ZWOLLE - De politie komt graag in contact met mensen die iets hebben gezien dat verband houdt met een inbraak aan de Strodekkerstraat vrijdagmorgen. De inbreker overliep omstreeks 7.10 uur de bewoonster van het pand en ging er vandoor, waarna de vrouw de achtervolging inzette in de richting van de Pottenbakkerstraat(brugje) waar ze hem uit het oog verloor.


De man had diverse goederen uit de woning gehaald, waaronder een kleine grijze trolleytas en ging er rennend vandoor via een steeg achter de woning naar de Turfdragerstraat. Een bewoner van de Brethouwerstraat vond later de uit de woning gestolen goederen in zijn tuin en een buurvrouw van het slachtoffer is in de buurt naar de man blijven zoeken. Zij vroeg diverse passanten of ze de man hadden gezien.


Een meisje van tussen de 13 en 15 jaar, dat samen met vier vriendinnen was, gaf aan dat ze de man had gezien op het Twistvlietpad tussen de Schaardijkstraat en de Slaperdijkstraat. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000 om hun tips door te geven. Het betreft een blanke man van ongeveer 1.80 meter. Hij droeg een donker jack met daaronder een witte sweater met capuchon. Tijdens het begin van zijn vlucht had hij dus een trolleytas bij zich.