Opening nieuwe seizoen Doepark Nooterhof met streekmarkt

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - Doepark Nooterhof, met daarin het Theehuis Earthship, is vanaf zondag 1 april weer dagelijks geopend voor het publiek. Ter gelegenheid van de opening van het seizoen vindt op deze dag de eerste streekmarkt van deze zomer plaats, onder de noemer De Smaak van Zwolle.
Bovendien opent ook het Infopunt op deze zondag voor de eerste keer haar deuren en draagt Waterschap Groot Salland de waterspeeltuin in het Doepark officiel over aan de Nooterhof.

Hoewel de waterspeeltuin al langer de favoriete speelplek is geweest van vele kinderen, vindt nu pas de officile opening plaats. Namens het Waterschap zal Hans de Jong, lid van het Dagelijks Bestuur van het Waterschap samen met Rob van Kessel, College van Bestuur van Landstede, de officile openingshandeling verrichten. Met de aanleg van de waterspeeltuin wil het Waterschap Groot Salland de bewustwording over het gebruik van water vergroten. Het water in de waterspeeltuin komt uit eigen bron van het Doepark.

Tegelijkertijd vindt op Doepark Nooterhof de eerste streekmarkt van het nieuwe seizoen plaats. De Smaak van Zwolle wordt georganiseerd door Doepark Nooterhof in nauwe samenwerking met Slow Food Zwolle. Op de markt  staan circa 30 kramen van bedrijven en producenten komend uit een straal van 30 km rondom Zwolle. Hiermee is deze markt ook echt een markt van de streek. Bezoekers kunnen proeven van wijnen, kaas, honing, mosterd, vleeswaren, kruiden, brood, groente, fruit, ijs en andere streekproducten. Ook organisaties als Milieuraad Zwolle, Natuur en Milieu Overijssel en Stichting Zwolle Groenstad zijn aanwezig met een kraam.
De markt begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De toegang is gratis. De volgende streekmarkten zijn op 10 juni en 2 september.

Nieuw op Doepark Nooterhof is het Infopunt, gevestigd in gebouw De Kruidwisch. In dit Infopunt, dat wordt gerund door vrijwilligers, kunnen bezoekers meer informatie krijgen over het Doepark, natuur en milieu. Verder worden er kruiden, een aantal streekproducten, vogelhuisjes en artikelen uit de Wereldwinkel verkocht. Het Infopunt is iedere woensdag- en vrijdagmiddag geopend van 13.30 uur tot 17.00 uur.

Doepark Nooterhof is te vinden aan de Goertjesweg.