Koninklijke onderscheiding Martin Hemmink

Partnerbijdrages

ZWOLLE - In theater Odeon heeft burgemeester Henk Jan Meijer woensdagmiddag de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt aan Martin Hemmink, directeur van Hemmink BV. De uitreiking vond plaats in de context van de viering van het 60-jarige jubileum van het bedrijf. Hemmink is onderscheiden op grond van zijn grote verdiensten voor het eigen bedrijf, de branche en het bedrijfsleven in stad en regio. Daarnaast vervult hij vrijwillig bestuursfuncties bij maatschappelijke organisaties en ondersteunt hij goede doelen op het gebied van de zorg, cultuur en sport.


Burgemeester Meijer: ''Martin is een ondernemer die het gelijknamige familiebedrijf in de afgelopen 25 jaar heeft gebracht tot waar het nu is. Hemmink BV is een duurzame en innovatieve onderneming die zich Investor in People mag noemen en behoort tot de Best Managed Companies in ons land.''

In 2010 is Hemmink BV bovendien geindigd bij de beste vijf bedrijven van Nederland. ''Een bijzondere waardering voor goed werkgeverschap met name op het gebied van duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Hemmink - eerder benoemd tot ondernemer van het jaar - is een relatief jonge ondernemer die met zijn frisse blik op ondernemen zaken vlot trekt en investeert in een nieuwe generatie ondernemers. Hij hecht aan een goede samenwerking met het onderwijs om een goede doorstroming van studenten naar het bedrijfsleven te stimuleren.'', aldus Meijer.