Groen licht voor de Potgietersingel

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - Het college in Zwolle heeft het ontwerp voor de herinrichting van de Potgietersingel en het plein op de Blijmarkt  vastgesteld. Het gebied krijgt een meer parkachtige uitstraling. Het bolwerk wordt autoluw gemaakt en er komen sfeervolle wandelpaden. Fietsenparkeerplekken, voor Odeon en het Windesheim Honours College, komen op de Blijmarkt. Naar verwachting gaan de werkzaamheden vanaf september van start, en zal het ontwerp aan het begin van het nieuwe jaar (grotendeels) gereed zijn.

Het ontwerp kiest voor meer eenheid in het park. Dit wordt gerealiseerd door de parkinrichting, door betere en nieuwe routes en door het materiaalgebruik. Het karakter van het park aan de zijde van de ligweide keert terug aan de andere zijde van het bolwerk, tussen Fundatie en politiebureau. Zo wordt het park van brug tot brug versterkt. De directe omgeving van de Fundatie ondergaat een kwaliteitsslag. Het plein rondom het pand wordt met natuursteen bestraat. Het ontwerp houdt al rekening met de uitbreidingsplannen van de Fundatie.

Parkeren en fietsparkeren
In totaal worden op Potgietersingel en Blijmarkt 30 betaalde parkeerplaatsen, 31 plaatsen voor vergunninghouders en 3 plaatsen voor invaliden gerealiseerd. in het ontwerp is ruimte om de parkeerplaatsen op de Blijmarkt in te richten als betaalde plaatsen of als vergunningplaatsen: deze keuze wordt later genomen, bij de Parkeerevaluatie Voor het fietsparkeren is gekozen voor een oplossing op de Blijmarkt. In totaal kunnen maximaal 232 fietsen gestald worden, waarvan een deel flexibele plaatsen dat alleen bij piekdrukte wordt ingezet.

Investering in woon-, werk- en leefomgeving
De herinrichting van de Potgietersingel wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel. De provincie Overijssel investeert tot en met 2011 extra in de Overijsselse woon-, leef- en werkomgeving. Overijssel gebruikt daarvoor de opbrengst van de verkochte aandelen Essent. Het gaat om projecten die provincie en gemeenten gezamenlijk uitvoeren en financieren.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 22 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 23 uur geleden