Zwolle wil 29 gemeentelijke gebouwen voorzien van zonnepanelen

Partnerbijdrages

ZWOLLE - De provincie Overijssel en de gemeente Zwolle willen gezamenlijk totaal 2,8 miljoen euro investeren om tenminste 29 gemeentelijke gebouwen in Zwolle van zonnepanelen te voorzien. Met deze investering wil de gemeente niet alleen concreet uitvoering geven aan duurzaamheid in de stad maar ook een voorbeeld zijn voor andere partijen in Zwolle.

De gemeente wil de panelen aanbrengen op de nieuwe brandweerkazerne, het nieuwe zwembad en 27 bestaande gemeentelijke gebouwen. Het totale beschikbare dakoppervlak van de 27 bestaande gemeentelijke panden is 9584 m2. Dit betekent dat de totale energieopbrengst ten minste 500.000 Kwh bedraagt. Met de plaatsing van de zonnepanelen wordt gelijk een bijdrage geleverd aan de klimaatdoelstellingen van de provincie Overijssel.

Wethouder Erik Dannenberg: ''In Zwolle maken we werk van duurzaamheid. We hebben immers een stad over te dragen aan de volgende generaties. Met het plaatsen van zonnepanelen op gemeentelijke panden maken we samen met de provincie Overijssel een goede stap naar een eigen energievoorziening.''

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 17 uur geleden