Zaalvoetbal WRZV Zwolle is weer begonnen

· leestijd 2 minuten Sport

ZWOLLE - Zaalvoetbal WRZV heeft op maandag 12 september de aftrap verricht voor weer een nieuw seizoen zaalvoetbal in de gelijknamige Hallen. Wekelijks wordt er op maandag- en woensdagavond vanaf 18.30 gevoetbald in twee hallen en zes klassen. Er doen zes teams meer dan vorig seizoen mee. De meeste nieuwe teams hebben een goede start gemaakt en schijnen zich al thuis te voelen in het zaalvoetbal van de WRZV. In de kampioensklasse woensdag is alleen Van Panhuis nieuw als promovendus van de eerste klasse A. Hartog Gevelreiniging is hier uitgevallen.

Ook in de kampioensklasse blijkt Van Panhuis uit de voeten te kunnen. De start is in ieder geval goed door de eerste twee wedstrijden te winnen. Afgelopen woensdag werd YBC ruimschoots verslagen met 18-2. In diezelfde klasse heeft Irifiien verrassend al twee maal verloren. Tegenstander Kollektifa Maluku 1 heeft zich, na de ruime nederlaag van een week eerder, schijnbaar opgericht en versloeg Irifieen met 8-2. Exact en Kogelman speelden met 4-4 gelijk. Aryan Autobedrijf blijft het goed doen. Belgische Keizer 2 werd met 15-6 aan de zegekar gebonden. Het vernieuwde Vastgoed Dalfsen heeft inmiddels ook twee keer gewonnen. St Present, beslist niet de gemakkelijkste tegenstander, werd met 5-1 verslagen. Iedereen is ben benieuwd wat die jongens nog meer in hun mars hebben. De kampioen van de tweede klasse A van vorig seizoen doet het ook gewoon goede in de eerste klasse A. Livarda, meegelift naar de eerste klasse, werd zonder al te veel moeite met 11-5 verslagen. Lenferink had geen wissels en dat brak ze uiteindelijk op tegen ZVV Pruts dat met 3-5 aan het langste einde trok. Iron Art heeft haar keeper weer terug. Een lange tijd van blessures lijkt achter de rug. Hij wist met zijn team wist tegen Karba de nul te houden. De schutters waren aan beide kanten schijnbaar met vakantie. Iron Art had aan een doelpunt genoeg voor drie punten. FC Hummel is ook voortvarend begonnen. Met twee klinkende overwinningen staan ze mede bovenaan. Zooitje werd met 8-4 terecht gewezen. Mooie pot om naar te kijken trouwens. Het enige helemaal nieuwe team in deze klasse zag haar wedstrijd niet doorgaan. Absens Carens is nu al een team vol talent. Misschien een ruwe diamant die nog geslepen moet worden.

Wij gaan even terug in de tijd van woensdag naar maandag. Daar ook kwamen de kampioensklasse en de eerste klasse aan de beurt. Werk in Uitvoering vatte haar wedstrijd tegen Nico´s Brillen iets te gemakkelijk waardoor die met de rust met 8-1 achter stonden. Knap dat ze nog zijn uitgekomen op een 10-8 uitslag maar dan in het voordeel van Nico´s Brillen. SC Hanze moet nog aan de conditie werken. In de tweede helft was het gebeurd schijnbaar en kon Argos Bebemus uitlopen naar 3-13. Het ook nieuwe team Red Lions speelde leuk tegen Hartog maar kon niet voorkomen dat zij met 7-3 het schip inging. Even wennen aan elkaar en dan komen de punten vanzelf. FC Torsade Trois Pointes won in de laatste seconden van Bola Lah! 1 met 5-4. Bola Lah! 1 was blijkbaar niet compleet maar dat neemt niet weg dat het een knappe prestatie is van de Isalagangers. Het vernieuwde Da doet je Goed speelde een aardige wedstrijd tegen Kip2Day dat uit de kampioensklasse komt. Er hadden van die kant wel een paar doelpunten meer in gemogen. De teller bleef op 4 steken. Kip2Day bleef met 9 doelpunten net onder de 10 maar won dus wel.
Vooral ook een leuke wedstrijd voor het neutrale publiek. Wehkamp.nl tegen Zwolle Zuid werd vroegtijdig beeindigd in de eerste helft door een ongeval met een speler. Het nieuwe Diaspora lijkt het niveau in de eerste klasse goed aan te kunnen. Roede Vooruit, een team dat voor verrassingen kan zorgen, werd met 5-2 verslagen. Een oude bekende, terug van weggeweest, kwam tegen een andere voor hun oude bekende FC Ecogroen net iets te kort. FC Ecogroen won hier met 5-4. Het stugge maar stabiele DG United, de kampioen van de twwede klase B vorig seizoen, gaat rustig door. Ook nu wonnen ze weer. Au m´n Gurk werd met 10-7 verslagen. Wel veel doelpunten tegen. De goede keeper van vorig seizoen is nog niet gezien.

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 15 uur geleden