Tevredenheid over leerlingenvervoer

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Ouders en scholen die gebruik maken van het leerlingenvervoer zijn over het algemeen tevreden over de geleverde diensten. Dit blijkt uit de evaluatie van het leerlingenvervoer in Zwolle over het schooljaar 2010-2011.

Uit het onderzoek blijkt dat ouders en kinderen moesten wennen aan de opstapplaatsen en dat de chauffeurs voldoen aan de gestelde eisen, maar er soms verbetering nodig is in bejegening en rijstijl. Uit de evaluatie kwamen ook verbetering naar voren. Deze acties worden verder uitgewerkt. Zo kan de klachtenprocedure worden verbeterd, de functie en het belang van de adviesraad leerlingenvervoer wordt beter gecommuniceerd, de scholen en de gemeente bekijken hoe de adviesfunctie van de scholen over het leerlingenvervoer minder arbeidsintensief gemaakt kan worden en aan ouders vragen om relevantie informatie over hun kind aan de vervoerder te melden.

De evaluatie bestond uit een enquête die aan ouders en scholen is voorgelegd. Van de 455 verstuurde enquêtes, reageerde 48 procent van de ouders en 38 procent van de scholen.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden