Zwolse cardiologen fietsen naar Parijs

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Bij de hoofdingang van de Isala klinieken, locatie Weezenlanden, zijn woensdagmorgen vijftien cardiologen, arts-assistenten en medewerkers van de afdeling Cardiologie van start gegaan voor een sponsorfietstocht naar Parijs. Een van de deelnemers is Jacquelien Eghuizen. Vlak voor het startschot klinkt krijgt ze van haar dochter Manon nog even een knuffel. Een dikke traan rolt over haar wang. De deelnemers fietsen in vier dagen naar Parijs. Een tocht over 650 kilometer.

Voor de start zorgden de FC Zwolle Tifosi voor extra sfeer met een blauw witte confetti regen. Het bij elkaar gefietste geld gaat naar het project Playing for Success van FC Zwolle. In dit project worden kinderen met een leerachterstand geholpen. Voordat de wielrenners dan echt mochten vertrekken, sprak hoofdvoetbaltrainer van FC Zwolle Art Langeler de groep toe. ''Wat een geweldig initiatief om op deze manier Playing for Success te steunen. Ik wil jullie heel veel succes toewensen tijdens deze fietstocht. Echt een topprestatie.'' Ook trok hij de namen van de winnaars van de FC Zwolle toegangskaarten. Wie de tocht sponsorde, maakte namelijk kans op toegangskaarten of zelfs een viparrangement.

Hoe hoog het bij elkaar gefietste bedrag is, zal blijken tijdens het Charity Dinner Zwolle in oktober. Want dan krijgt FC Zwolle de cheque overhandigd.

Afbeelding
Verdachte van poging doodslag met mes in Zwolle blijft vastzitten Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking leidt tot tweehonderd nieuwe woningen in Zwolle Algemeen gisteren
Afbeelding
Thorbecke Scholengemeenschap wint prijs voor beste pitch bij Technasium Brandweer Award Algemeen 18 apr, 16:27