De bijzondere keuken van het Drostenhuis
PartnerbijdragesBINNENSTAD - In het kader van de Historische Avonden vertelt Aranka Wijnbeek over misschien wel de mooiste museale keuken van Nederland in het Stedelijk Museum Zwolle. In de keuken van het Drostenhuis uit 1551 werd tot in de 19e eeuw gekookt en gebakken. Maar wat aten onze voorouders en wat dronken ze? Was water veilig om te drinken of toch maar liever bier of wijn? Waar deden ze hun boodschappen? Hadden ze al kookboeken? De bezoekers nemen een kijkje in het culinaire verleden van de bewoners van het Drostenhuis.Aranka Wijnbeek is auteur van het Hanzekookboek en projectleider bij het Stedelijk Museum Zwolle. De lezing is in Stedelijk Museum Zwolle op dinsdag 4 maart en begint om 20.00 uur. De deur gaat om 19.30 uur open, de toegang is gratis.Wie graag per mail op de hoogte gehouden wil worden over de Historische Avonden, kan zich aanmelden via info@stedelijkmuseumzwolle.nl. Met vragen over de historische avonden kan men telefonisch contact opnemen met het Stedelijk Museum Zwolle: (038) 421 46 50.