Jonge aanwinsten Landstede Basketbal

Sport

ZWOLLE - Landstede Basketbal heeft de jonge Nederlandse talenten Ram Elias Pour en Bas Veenstra aangetrokken. De 18-jarige Pour heeft de laatste jaren gespeeld voor Hapoel Jerusalem, Veenstra (16) komt van Gasterra Flames U20.

Ram Elias Pour is een 2,06 meter lange center die zijn jeugd in Nederland doorbracht. Vier jaar geleden vertrok hij naar de woonplaats van z´n vader om voor Hapoel Jerusalem te spelen. De grote en sterke Pour heeft ervoor gekozen om voor het nationale team van Isral uit te komen, waarvoor hij afgelopen zomer speelde in zowel de U18 als de U20. 

Bas Veenstra is een van de grootste talenten van Europa. De 2,04 meter lange forward staat in de top 50 van Eurohopes in zijn leeftijdscategorie. De komende drie jaar gaat Veenstra voor Landstede Basketbal uitkomen. Afgelopen jaar speelde hij in de U20 van Gasterra Flames, verliezend finalist in de nationale competitie. In de zomer speelde hij in het Nederlands team U16.

Zowel Pour als Veenstra gaan naar het Centre for Sports & Education, de topsportersopleiding van de Landstede Groep. Pour om zijn HAVO-diploma te behalen en Veenstra vervolgt zijn VWO-opleiding.