Kinderen 'winterproof' met stickers studenten Windesheim

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - Uilen staan bekend als nachtdieren. De komende maanden duiken ze echter ook op tijdens de korte donkere winterdagen om basisschoolkinderen te beschermen. Nou ja, figuurlijk dan. De reflecterende uilensticker, bedacht door studenten van Windesheim, moeten samen met andere leuke stickers de zichtbaarheid van de kinderen vergroten. Vanaf medio december zijn de stickers verkrijgbaar bij Zwolse fietsenzaken.


"Ook ANWB Streetwise willen we er bij betrekken", zegt Leon Reimert, een van de zeven studenten die zich heeft verenigd in studentenbedrijf ReflecX. Samen met Michiel Sebel vertelt hij over het project dat onder andere het bedenken van een nieuw product, het genereren van omzet, maar ook het bedrijven van pr omvat. Michiel: "In totaal zijn er vijftien producten bedacht. Zes daarvan dingen nog mee om als eerste te eindigen voor de titel beste idee. Aankomende woensdag worden we beoordeeld op het onderdeel publiciteit."


Een ander doel is winst maken legt Leon uit. "We hebben een beperkt budget en willen toch wel minimaal duizend pakketjes van drie stickers verkopen. Dan maken we ook nog een beetje winst. Reflectiestickers bestaan al wel, maar niet in deze vorm." Michiel vult aan: "Aanvankelijk wilden we dit voor hardlopers maken, maar toen kwam een leraar op het idee om het voor hardlopers en kinderen te doen. Toen hebben wij besloten om ons met het project helemaal op kinderen te richten in de leeftijd van vier tot en met elf jaar."


Omzet genereren is leuk, maar de heren hopen uiteraard ook dat het er wat veiliger op wordt. Leon heeft daar goede hoop op. "De stickers zijn zo'n tien bij tien centimeter. Ze vallen echt wel op en zijn bovendien weer makkelijk van een jas, tas, of fiets af te halen zonder dat het sporen achterlaat." De professionele ontwerpster Ilse Gerritsen heeft de figuurtjes bedacht die tot de verbeelding zullen spreken, is de overtuiging van Michiel. "Of ik er als kind mee had willen lopen? Ja, ik denk van wel. Zeker de wat kleinere kinderen zullen ze heel leuk vinden." In januari wordt bekend welk idee heeft gewonnen.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 6 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 8 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen gisteren
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen gisteren