Berkum strikt HSV

Sport

ZWOLLE - De jubilerende zaterdaghoofdklasser Berkum is erin geslaagd om de Duitse Bundesligaclub HSV naar Zwolle te halen. Op 23 juli speelt de club uit Hamburg in het FC Zwolle-stadion een helft tegen Berkum en de volgende 45 minuten tegen FC Zwolle. Daarna zullen de beide Zwolse clubs in de 'derde helft' nog tegen elkaar uitkomen. Dit zogenaamde drietrapstoernooi wordt gehouden ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van Berkum.

In het FC Zwolle-stadion zijn de toeschouwers op deze manier verzekerd van ruim twee uur voetbal. HSV won onder leiding van de legendarische coach Ernst Happel in de jaren ´80 het toenmalige Europacup 1-toernooi, de voorloper van de Champions League. Een aantal jaren eerder was de Europacup 2 al in de prijzenkast van de Hamburgse vereniging gezet. In 2010 haalde HSV de halve finale van de Europa League, nadat het in een eerder stadium PSV had uitgeschakeld.

Bij HSV spelen diverse Duitse internationals zoals Marcell Jansen, Dennis Aogo, Heiko Westermann en Piotr Trochowski terwijl ook internationale topvoetballers als Jose Paolo Guerrero en Mladen Petric voor de Hamburgse club uitkomen. Verder heeft HSV natuurlijk met Ruud van Nistelrooy, Joris Mathijsen, Eljero Elia en Romeo Castelen een aantal Nederlandse topvoetballers in de selectie. Hoeveel van hen na het huidige seizoen bij HSV blijven is op dit moment nog niet duidelijk.

Het unieke jubileum-minitoernooi met Berkum, FC Zwolle en HSV begint op zaterdag 23 juli om 18.00 uur.