Landstede Volleybal bundelt trainerskrachten

Sport

ZWOLLE - Voor het komende seizoen heeft Landstede Volleybal/VCZ haar trainersstaf voor de eerste teams rond. Harry van den Brink (foto) zal ook komend jaar de hoofdcoach zijn van Heren. Hij krijgt daarbij assistentie van Siemen Klaver, die daarnaast hoofdtrainer wordt van Dames.

''Van den Brink wil met zijn team de goede lijn die is ingezet doortrekken. De komende tijd wordt de selectie verbreed, waardoor een basis ontstaat voor attractief volleybal. Een plek bij de eerste vier blijft een belangrijke doelstelling.'', laat Landstede weten.

De wens in volleyballend Zwolle is om de dameslijn op een hoger plan te brengen. De komst van topsportopleiding CSE en het grote aantal aanmeldingen bij de meisjes hiervoor vraagt om een investering in de dameslijn. De doelstelling is om zo snel mogelijk minimaal de eerste divisie te bereiken, waardoor de talenten zich in Zwolle op landelijk niveau verder kunnen ontwikkelen.

Klaver is geen onbekende in Zwolle. Hij was namelijk al eerder succesvol hoofdtrainer van het eerste damesteam. De afgelopen twee seizoenen was hij hoofdtrainer van SV Dynamo dames 2 (1e divisie) met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 16 jaar, wat uniek is voor de 1e divisie.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 6 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 7 uur geleden