Driepunter Berkum in slotminuut

Sport

DRACHTEN - Na de winst tegen PKC `83 heeft Berkum opnieuw goede zaken gedaan door in Friesland met 2-3 van Drachtster Boys te winnen. Aanvoerder Marc van der Meulen was in de slotminuut matchwinner.

De wedstrijd kende een flitsende start omdat scheidrechter Roeleveld meende beide clubs in het eerste kwartier al een strafschop toe te kennen. De penalty´s werden verzilverd door Marco Woudsma en Marc van der Meulen.
In de eerste helft waren de Drachtster Boys vooral scherper dan Berkum. Nico de Jong wist in de 24e minuut wel raad met het buitenkansje, na geklungel in de Berkum defensie. De Zwollenaren mochten dan ook blij zijn dat, mede dankzij doelman Mathijs Bouwhuis, met een 2-1 achterstand aan de thee werd begonnen. Na rust tapte Berkum uit het spreekwoordelijke `andere vaatje´. Aanjager Pascal Diender zette zijn ploeg op scherp.

De ietwat gelukkige gelijkmaker van Felix Hermsen in de 65e minuut was dan ook verdiend. Berkum hield het overwicht ,maar ook de thuisploeg kreeg kansen om de winst vlot te trekken. Een bekeken kopbal in de lange hoek van aanvoerder Marc van der Meulen in de laatste minuut zorgde voor grote vreugde bij de vele meegereisde Berkum supporters. De dug-out van Berkum vertoonde toen al diverse lege plekken. Trainer Michel van Oostrum (foto) , assistent-trainer Reindert Reinders en keeperstrainer Anjos de Lange kregen alle drie het rood voorgetoverd wegens aanmerkingen op de leiding.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 18 apr, 11:09
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43