FC Zwolle neemt revanche:0-2

· leestijd 2 minuten Sport

GENEMUIDEN - FC Zwolle heeft zich vrijdagavond gerevancheerd voor de 2-1 nederlaag tegen HHC Hardenberg. Tegen topklasser Sportclub Genemuiden won de ploeg van trainer Art Langeler met 0-2 door goals van Joey van den Berg en Norair Mamedov. Na afloop was Langeler 'zeer tevreden'. We hebben ons gerevancheerd. Ik heb eergevoel gezien."

FC Zwolle trof in Sportclub Genemuiden een felle tegenstander. De thuisploeg zat er vanaf het beginsignaal fanatiek bovenop en daar had FC Zwolle het in de beginfase moeilijk mee. Bovendien oogde het achterin niet altijd even solide. Het leidde in de 9e minuut tot een grote kans voor Sportclub Genemuiden, maar Herman van Dijk raakte de bal niet goed met zijn hoofd. Vlak daarvoor kwam Bram van Polen net tekort om een voorzet van Nassir Maachi binnen te werken. Na een kwartier begon FC Zwolle steeds beter te spelen. Met de kaatsende Pepijn Kluin als belangrijk aanspeelpunt voorin werden de combinaties van FC Zwolle steeds beter en creerde de ploeg enkele goede kansen. In de 15e minuut was Van Polen al dichtbij een treffer. Zeven minuten later was het wel raak. Een individuele fout bij Sportclub Genemuiden werd genadeloos afgestraft. Joey van den Berg schoot de bal in de linkerhoek. Twee minuten later had de de arbiter de bal op de stip moeten leggen toen Kluin werd vastgehouden. FC Zwolle verzuimde de score vervolgens op te voeren. Kansen waren er voor Maachi, Kluin en Van Polen. Aan de andere kant kreeg Jacco Riemens een grote kans, maar hij schoot de bal hard over het doel.

Direct na rust kwam Marmedov binnen de lijnen. Hij kreeg in de 46e minuut al een goede kans, op aangeven van de andere invaller Ard Slot, maar doelman Flier voorkwam een treffer. In de 58e minuut kreeg Herman van Dijk namens de thuisploeg weer een goede kans. Na een snelle omschakeling werd hij vanaf rechts bediend, maar Van Dijk kopte over. In de 61e minuut sloeg even de vlam in de pan na een overtreding van Freek van den Berg. Doelman Diederik Boer stokte het vuurtje op en er werden enkele klappen uitgedeeld. Trainer Richard Karrenbelt van Sportclub Genemuiden reageerde door Van den Berg direct van het veld te halen. Nadat de kruitkampen waren opgetrokken, kreeg Maachi een goede kans, maar hij schoot over. Daarna misten schoten van Slot en Van Polen precisie. Drie minuten voor tijd viel de 0-2 alsnog. Een schot van Mamedov werd licht aangeraakt en verdween in het Genemuidense doel. In de slotfase was Sportclub Genemuiden nog dichtbij de 1-2. Een kopbal van Jasper Bremmer verdween via de lat over het doel.

Trainer Langeler was na afloop zeer tevreden over de eerste helft. "We hadden alleen wel wat meer goals moeten maken. In de tweede helft waren we wat slordiger. Maar we speelden ook tegen een ploeg die buitensporig mannelijk voetbalde. We hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen. In de laatste vijftien minuten konden we het niet meer omdraaien. De tegenstander ruikt dat. Toch vind ik dat we ons aardig hebben geweerd."

Tegen Sportclub Genemuiden werd weer eens duidelijk dat FC Zwolle behoefte aan een scorende spits. "We zijn nog steeds op zoek, maar het is lastig. Er wordt nog steeds aan gewerkt. Op de achtergrond worden nog steeds gesprekken gevoerd."