Wie draagt duurzaamste idee van 2011 aan?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - De organisatie van de middag Duurzaam Ondernemen daagt iedereen uit om nieuwe innovatieve idee aan te dragen om duurzaamheid in het ondernemerschap en/of in de samenleving te bevorderen.

Een vakkundige jury onthult het winnende idee tijdens de themamiddag Duurzaam Ondernemen op donderdag 9 juni in Expeditie Ecodrome in Zwolle. Dagvoorzitter is Thecla Bodewes, zakenvrouw van het jaar 2011.

De initiators, Stichting Duurzaam Hasselt en Expeditie Ecodrome, organiseren in het kader van de Themaweek Natuurlijk Duurzaam een middag voor ondernemers die geïnteresseerd zijn in duurzaam ondernemen waarin het gaat het om het vinden van een balans tussen de 3 P's; People, Planet en Profit. De middag gaat van start met de lezing 'Duurzaam Ondernemen en nieuwe inzichten!' door Thomas Adelaar, lector Duurzaam Ondernemen van de Hogeschool Windesheim. Ook blikt Godelieve Wijffels, directeur van Natuur en Milieu Overijssel, terug op duurzame dinsdag en geeft Sietse Haven, Programmamanager Duurzaamheid van de gemeente Zwolle, een toelichting over buurtenergiebedrijven.

De organisatie roept ondernemers en studenten op om mee te doen aan de prijsvraag Duurzaamste idee van 2011. Jan Haverkate, voorzitter Natuurlijk Duurzaam: "Wie een geniaal idee heeft om duurzaamheid in zijn of haar eigen bedrijf, of breder inzetbaar, vorm te geven, kan meedoen. Voor het beste idee is er een duurzame prijs beschikbaar ter waarde van 200 euro."

Inzenden kan tot 1 juni via info@natuurlijkduurzaam.nu. Tijdens de tweede editie van de Themaweek in 2012 is er ruimte voor publiciteit en presentatie van het winnende idee.


Netwerken
Tijdens deze middag is er ook gelegenheid tot netwerken, tijd om idee uit te wisselen en uitvoering rond duurzaamheid binnen een onderneming te presenteren. Wanneer een ondernemer concreet materiaal wil laten zien, zijn hiervoor gratis enkele tafels beschikbaar. Aan het eind van de middag kunnen goed geslaagde toepassingen van duurzaamheid in een onderneming worden getoond aan collega's. Per onderneming is er maximaal vijf minuten spreektijd om voorbeelden van 'Good Practice' toe te lichten. Presentatieruimte en spreektijd zijn aan te vragen via info@natuurlijkduurzaam.nu.

Duurzaam Ondernemen op donderdag 9 juni wordt gehouden in de Marco Polozaal van Expeditie Ecodrome aan de Willemsvaart 19 in Zwolle van 15.00 tot 19.00 uur. Voor een bescheiden hapje en drankje wordt gezorgd. Deelname aan het programma is gratis. Men dient zich wel voor 1 juni aan te melden via info@ecodrome.nl.

Themaweek Natuurlijk Duurzaam

In de week van 4 tot en met 11 juni wordt de themaweek 'Natuurlijk Duurzaam' in de gemeenten Zwolle, Staphorst en Zwartewaterland gehouden. Organisaties, stichtingen, scholen en bedrijven zijn druk doende een veelzijdig programma op te stellen om bij jong en oud, duurzame vormen van leven, wonen en werken onder de aandacht te brengen. Het volledige programma is te zien op de website van Natuurlijk Duurzaam www.natuurlijkduurzaam.nu.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 21 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Paleis Het Loo: een dagje uit voor iedereen Partnerbijdrages 24 apr, 11:00
Gerjo (links) en Adri-Jan Rigter met het nieuwe logo en de bouwtekening van de renovatie.
Gait Rigter stapt over naar Bike Totaal: dezelfde naam, een andere uitstraling Partnerbijdrages 24 apr, 10:50
Afbeelding
Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht gaan samen verder als Vereen Algemeen 24 apr, 10:15