Fusie Focus en stichting de Uitweg

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - Wethouder Erik Dannenberg geeft 27 januari het startsein voor de fusie van de stichting Focus en stichting de Uitweg. De twee stichtingen, die zich inzetten voor de belangen van mensen met een psychiatrische aandoening werken sinds 2009 al veel samen. De nieuwe organisatie krijgt de naam Stichting Focus.

De gemeente Zwolle heeft samen met de Inloophuizen, GGZ instellingen en clitenraden de notitie 'Toekomstvisie inloophuizen' en het hieruit voortvloeiende actieplan opgesteld. Hierin worden acties benoemd voor het verbeteren van de participatie van burgers met een psychische handicap. Een van de acties was deze fusie.


''Iedereen doet mee in Zwolle, ook mensen met een psychiatrische ziekte. Het is belangrijk dat zij participeren in de samenleving, maar dat betekent wel dat het aanbod en voorzieningen ook voor hen toegankelijk moeten zijn. Met de fusie ontstaat een krachtige organisatie, die dat kan bevorderen en verbeteren'', laat wethouder Erik Dannenberg in een reactie weten.

Focus op kleding
Het nieuwste project van de stichting Focus is Focus op Kleding. In deze winkel is niet alleen tweedehands en zelfgemaakte kleding te vinden, maar ook accessoires zoals tassen en sieraden. De winkel richt zich op mensen die duurzaamheid en hergebruik belangrijk vinden en hippe en originele kleding dragen.

De winkel Focus op Kleding biedt verschillende mogelijkheden. Het personeel verkoopt kleding maar maakt zelf ook kledingstukken. Behalve tweedehandskleding verkoopt de winkel ook zelfgemaakte kleding van particulieren. Naast de winkel bevindt zich een naaiatelier waar kleding wordt hersteld of vermaakt.
In de winkel en het atelier kunnen mensen met een psychische handicap werkervaring opdoen. De winkel is te vinden aan Diezerplein 22 in Zwolle en is vanaf 1 februari geopend maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.