Kerk toneel van stripboekenbeurs

Partnerbijdrages

ZWOLLE - In de Grote of St. Michalskerk is zaterdag voor de 14e keer een stripboekenbeurs gehouden.



Op de veiling werden originele tekeningen en stroken geveild van onder meer de tekenaars die op de beurs kwamen signeren en andere bekende tekenaars. Veel van de te veilen kavels stonden in het teken van het ziekenhuis en/of (kinder-)verpleging. De opbrengst van deze veiling kwam dan ook ten goede aan de Amalia Kinderafdeling van de Isala Klinieken in Zwolle.
In 1995 is de organisatie begonnen met de eerste Oost Nederlandse Stripboekenbeurs in Zwolle. Langzaam maar zeker is deze beurs uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie in de Broerenkerk, die momenteel wordt verbouwd tot boekenwinkel.
In 2004 heeft de organisatie ervoor gekozen om de stichting `Oost-Nederlandse stripboekenbeurs´ op te richten. Doel van deze stichting is om de continuïteit van de beurs te garanderen en het lezen en het verzamelen van stripboeken in het noorden en oosten van Nederland te stimuleren. Ook in de toekomst willen de organisatoren een beurs met een regionaal en bovenal gezellig karakter behouden. Zij worden daarbij ondersteund door een groot aantal vrijwilligers en sponsoren.

Afbeelding
Paleis Het Loo: een dagje uit voor iedereen Partnerbijdrages 4 uur geleden
Gerjo (links) en Adri-Jan Rigter met het nieuwe logo en de bouwtekening van de renovatie.
Gait Rigter stapt over naar Bike Totaal: dezelfde naam, een andere uitstraling Partnerbijdrages 5 uur geleden
Afbeelding
Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht gaan samen verder als Vereen Algemeen 5 uur geleden