Studenten Hotelschool Deltion College de praktijk in

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Derdejaarsstudenten van de Hotelschool Deltion gaan hun vakkennis in de praktijk testen. Wildthout Hotel & Restaurant in Ommen en Herberg de Klomp in Vilsteren zijn in januari twee weken lang in handen van studenten.

Zijn in deze periode verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in het hotel en de herberg. Ze vervullen bij toerbeurt alle voorkomende functies in beide horecagelegenheden.

Met dit project stimuleert het Deltion College het ondernemerschap van studenten. Deltion wil haar studenten de ruimte geven om te ondernemen, samen te leren werken en het geleerde in praktijk te brengen. Tijdens de overname van de horecagelegenheden voeren de studenten het door hun geschreven ondernemingsplan uit. Diverse activiteiten en arrangementen worden gedurende deze weken door de studenten verzorgd.


Maatschappelijke bijdrage


Een gedeelte van de opbrengsten van de activiteiten die de studenten binnen halen gaat naar Stichting Kwaliteit Investeren in Kwetsbaarheid (KIK). De stichting financiert projecten voor welzijn en ontspanning voor mensen met een verstandelijke beperking. Stichting KIK zal tijdens deze periode samen met de studenten kunstwerken, gemaakt door de doelgroep, uitkiezen en het hotel en de herberg daarmee aankleden met als doel deze veelvuldig te verkopen. Ook proberen de studenten het netwerk van de stichting te vergroten door het inzetten van de moderne media.