FC Zwolle verliest eerste finale

ZWOLLE - De eerste finale tussen FC Zwolle en VVV werd door de ploeg uit Venlo met 1-2 gewonnen. Komende zondag ontmoetten beide ploegen elkaar weer in Limburg. Het is dan ook nog zeer onzeker of de ploeg van trainer Art Langeler promotie naar de eredivisie weet te bewerkstelligen. Een groot deel van de wedstrijd was de FC de bovenliggende partij. Het positiespel was goed verzorgd en er was een enorm veldoverwicht. Echte grote kansen wist het team echter niet te scheppen. Halverwege stond het nog 0-0. In de 70e minuut kwamen de gasten op voorsprong door een doelpunt van de ingevallen Michael Uchebo. Danny Schreurs miste een enorme kans op de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd kwam VVV op 0-2 door wederom Uchebo. In de 87e minuut mocht de FC een strafschop nemen. Het was middenvelder Arne Slot die doelman Dennis Gentenaar wist te passeren. Er waren 8350 toeschouwers.