Verlies Landstede Basketbal tegen Nijmegen

ZWOLLE - Landstede Basketbal heeft zaterdagavond de laatste competitiewedstrijd van het jaar 2011 verloren. Vooral na rust moest de ploeg van Herman van den Belt het afleggen tegen Magixx. Het werd een 65-73 nederlaag.

Voor de wedstrijd was er een indrukwekkende minuut stilte in het uitstekend gevulde Landstede Sportcentrum. Dit wegens het overlijden van oud-scheidsrechter en commissaris van de Basketbalbond  Rob de Bakker op 64-jarige leeftijd. Eenmaal begonnen aan de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De ruststand van 39-36  was dan ook een goede afspiegeling van de krachtverhoudingen. In het derde kwart trok Nijmegen het spel echter naar zich toe. Na drie kwarts  prijkte  de 49-56 stand op het bord. De bezoekers hadden het gewenste gaatje geslagen en kwamen in het laatste kwart verder niet meer in de problemen. Landstede probeerde het nog wel, maar vooral van afstand geschoten projectielen bleken te vaak losse flodders.

Landstede Basketbal-Magixx Kidrights 65-73 (22-19,17-17,10-20,16-17)
Topscores Landstede Basketbal: Cameron Wells 18, Damon Huffman 16, Nikki Hulzebos 9.