Gerben Last pakt zilver op EK

Sport

SPLIT - Gerben Last heeft afgelopen maandag zilver veroverd op het EK paratafeltennis in het Kroatische Split. De tafeltennisser van Tafeltennis Zwolle verloor de finale in drie sets van de Oostenrijker Stanislaw Francyk (8-11, 8-11 en 13-15).

Last, vierde op de wereldranglijst en hoogst genoteerde speler uit Europa, was favoriet voor de titel in klasse 9. In de halve finale rekende hij nog in vijf sets af met Vadym Kubov uit Oekraïne (8-11, 9-11, 11-6, 11-8 en 11-9).

Uiteindelijk moest Last zich tevreden stellen met zilver. "Ik heb alles geprobeerd, maar hij was te goed vandaag. Ik ben trots op mijn tweede plaats", aldus Last, die zich nu kan richten op het teamtoernooi.


Wendy Schrijver, ook lid van Tafeltennis Zwolle, behaalde in de klasse 7 een knappe vierde plaats. In de halve finale was Kelly van Zon te sterk. Ook in de strijd om het brons kwam ze er niet aan te pas. Schrijver verraste in de kwartfinale door een hoger geplaatste speelster uit te schakelen. Ze komt ook nog in actie in het teamtoernooi.


Twee andere leden van Tafeltennis Zwolle, Danille de Jong (klasse 9) en de pas 14 jarige Bas Hergelink (klasse 10) bleven steken in de poulefase en plaatsten zich niet voor de vervolgronde. De Oranje-equipe staat mede onder leiding van Lumen Dekker en Gerard Dijkland, tevens trainers van Tafeltennis Zwolle.