Degradatie CSV ‘28 definitief

Sport

(door Mark de Rooij)ZWOLLE - CSV ‘28 is gedegradeerd uit de derde klasse na een 3-2 nederlaag tegen Quick ‘20 in de nacompetitie. Vorige week verloor de Zwolse ploeg al met 0-1 van een andere vierdeklasser, Bruchterveld. Zoals zo vaak dit seizoen door een doelpunt in de laatste minuut. Interim-trainer Jeroen Soppe had geen idee wat hij aan zou treffen op de training bij CSV ‘28 na de mokerslag in de eerste wedstrijd van de nacompetitie, maar het viel hem erg mee. Na de nederlaag tegen Bruchterveld zagen zijn spelers toch nog wel mogelijkheden. “Als we zelf met 3-0 ofzo winnen en dan hopen op een overwinning van Quick ‘20 bij Bruchterveld. Met dat verhaal kwamen de spelers zelf al”, zegt Soppe. Gezien het wedstrijdbeeld zat een overwinning in Oldenzaal er wel in, maar de effectiviteit in de voorhoede was wederom verre van optimaal. CSV knokte zich in de tweede helft nog wel terug van een 2-0 achterstand, maar door een tegendoelpunt in de laatste minuut werd een dramatisch seizoen in stijl afgesloten. “De 0-1 van vorige week was de grootste deceptie”, weet Soppe.Waar Zwolle met CSV ‘28 een derdeklasser kwijtraakt, kan het met EDON er weer eentje bijkrijgen. EDON speelt komende zaterdag in het Gelderse Duiven tegen DVV en heeft aan een gelijkspel genoeg om te promoveren.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30