Snelheidscontroles op de Gruitmeesterlaan en de Jofferenlaan

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - De gemeente Zwolle, Politie IJsselland en het Landelijk Parket Team Verkeer (LPTV) starten vanaf 7 november met de aanpak van snelheidsovertredingen op de Gruitmeesterlaan en de Jofferenlaan. Wijkbewoners en aanwonenden hebben veelvuldig geklaagd bij de gemeente en politie over auto´s die op deze weg te hard rijden, vooral tijdens de ochtend- en avondspits en in het weekend. Naar aanleiding van deze klachten en het gevoel van onveiligheid wat er is ontstaan door het rijgedrag, wordt er vanaf 7 november 2011 tot en met 9 april 2012 intensief door de politie gecontroleerd op snelheid. De verkeerscontroles die door het Team Subjectieve Verkeersonveiligheid (TSV) worden uitgevoerd, moeten het gevoel van verkeersveiligheid verhogen.


 


Erftoegangsweg


De Gruitmeesterlaan en de Jofferenlaan zijn 30 km-wegen. Dit betekent dat deze wegen erftoegangswegen zijn, uitsluitend bedoeld voor lokaal verkeer. Er wordt gecontroleerd op de overschrijding van de maximaal toegestane snelheid van 30 km/h. In de eerste week komen snelheidsovertreders nog weg met een waarschuwing en worden zij van de nodige informatie voorzien. Vanaf 14 november worden ook bekeuringen uitgeschreven. Tijdens de eerste zes weken is er sprake van dagelijks snelheidstoezicht en wordt er naar gestreefd zoveel mogelijk overtreders staande te houden, te bekeuren en te confronteren met hun rijgedrag. Na zes weken presenteert de politie de handhavingsinzet en de resultaten. Er wordt dan een tussentijdse snelheidsmeting uitgevoerd. Mede op basis van deze uitkomsten bepaalt de politie in overleg met de gemeente en het Openbaar Ministerie de intensiteit van het toezicht gedurende de verdere looptijd.


 


Subjectieve verkeersonveiligheid


Het spreekt voor zich dat de gevoelens van verkeersonveiligheid in enige mate reel moeten zijn en door andere weggebruikers en/of wijkbewoners moeten worden gedeeld. Ook worden er metingen verricht. De resultaten van deze metingen moeten de klachten bevestigen. Anders heeft inzet van de politie immers weinig zin. Door de inzet van het TSV probeert de politie een bijdrage te leveren aan een samenleving waarin mensen zich ook veiliger voelen.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 23 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 23 uur geleden