Cibap-locatie Esdoornstraat wordt creatieve werkplaats

Partnerbijdrages

ZWOLLE - De Cibap-locatie aan de Esdoornstraat wordt een creatieve werkplaats. De gemeente Zwolle stelt hiervoor een subsidie van 420.000 euro (waarvan 210.000 euro van de provincie Overijssel) beschikbaar. De bijdrage van de gemeente en provincie wordt gebruikt om het pand geschikt te maken voor deze functie. Belangrijk onderdeel van deze creatieve werkplaats is een broedplaats voor vaklieden, studenten en andere creatieve gebruikers.

Afgelopen zomer opende Cibap haar vernieuwde locatie aan de Zwartewaterallee. Daarmee kwam de locatie aan de Esdoornstraat vrij voor een nieuwe invulling. In samenspraak met partners in de stad heeft het Cibap de Creatieve Coöperatie ontwikkeld.

De creatieve werkplaats biedt werkruimte die op afroep beschikbaar is. Het gaat om ruimtes die geschikt zijn voor houtbewerking, spuitwerk, schilderen etc. Naast studenten kunnen ook vakmensen gebruik maken van de aanwezige apparatuur. Dit heeft als voordeel dat ook kleine zelfstandigen gebruik kunnen maken van professionele apparatuur, die vaak duur in de aanschaf is. De werkplaats is ook ´s avonds en in de weekenden geopend.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 9 uur geleden