'Er op uit' tijdens IJsseldeltadag

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages


MASTENBROEK - De voorbereidingen voor de IJsseldeltadag zijn alweer in volle gang. De open dag van het Nationaal Landschap IJsseldelta, die plaatsvindt op zaterdag 14 mei, wordt dit jaar opnieuw in Mastenbroek gehouden. 

Samen met de deelnemers is er begin februari al gebrainstormd over het thema voor de IJsseldeltadag 2011. Dit jaar kunnen de bezoekers tijdens de IJsseldeltadag 'Er op uit in de IJsseldelta'. Een toeristisch thema dat tijdens de dag op vele manieren naar voren komt.


Bij tien verschillende bedrijven in Mastenbroek is er op de tweede zaterdag in mei weer van alles te doen en beleven. Op deze dag bestaat de mogelijkheid bij diverse boerderijen een kijkje achter de schermen te nemen. Het is een aanrader om bij meerdere bedrijven te gaan kijken, omdat overal weer andere dingen te zien en te doen zijn. Om van de ene naar de andere locatie te komen kan ouderwets gebruik worden gemaakt van paard en wagen, maar er is ook op verschillende manieren vervoer over het water. De IJsseldeltadag staat ook bekend om de vele activiteiten voor kinderen.


Het toeristische thema `Er op uit in de IJsseldelta´ is niet voor niets gekozen. Afgelopen jaar zijn er vele nieuwe toeristische arrangementen geïntroduceerd door IJsseldelta ondernemers. De ondernemers in Mastenbroek zijn hier een goed voorbeeld van. Ze ontwikkelden diverse arrangementen voor een dagje uit. Een klein voorproefje van deze toeristische arrangementen kunnen toeristen en bewoners van de IJsseldelta beleven tijdens de IJsseldeltadag. De IJsseldeltdag is voor jong en oud een gezellig dagje uit. Ga er ook op uit op 14 mei a.s. en beleef de IJsseldelta tijdens de IJsseldeltadag.


Kijk voor meer informatie op www.ijsseldeltadag.nl of volg het op twitter www.twitter.com/ijsseldeltadag.


Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 10 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50