Zwolse bezorgd om stenen in Milligerplas

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - Jacqueline Velthuis is verbaasd dat er nog steeds niet duidelijk wordt aangegeven dat het noordelijke deel van de Milligerplas plaatselijk bakstenen en ander puin herbergt. Zwemmers kunnen, zo stelt Velthuis, zich makkelijk bezeren of erger: letsel oplopen. Ook vindt ze het jammer dat de grond hierdoor oneffen is en je niet normaal het water in kunt lopen. De gemeente bevestigde eerder al dat er bouwpuin in het noordelijk deel van de plas ligt. Dat vertelde een woordvoerder aan dagblad de Stentor die berichtte over een hond die gewond raakte in het water. Waarschijnlijk is het puin door werkzaamheden van Rijkswaterstaat  terechtgekomen in de plas die twaalf jaar geleden is overgedragen aan de gemeente. Desgevraagd bevestigt een woordvoerster nu dat er inderdaad zoals eerder gezegd bordjes komen om bezoekers op de situatie te attenderen. Of het om verbods- of waarschuwingsbordjes gaat -officieel mag er op deze locatie niet worden gezwommen wat niettemin wel gebeurt- kan ze niet zeggen.

Egaler
En evenmin wanneer de bordjes worden geplaatst. "Diegenen die daarover gaan zijn momenteel met vakantie." Wel kan de zegsvrouw nog melden dat erover wordt gedacht om de grond waar nodig egaler te laten aflopen in de plas. "Nu is het zo dat je gechargeerd gezegd op sommige plekken op het ene moment nog tot je enkels in het water staat en even later opeens tot je middel." Velthuis kan dat beamen. De witte vlekken duiden volgens haar op de ondiepe stukken met rommel. "Ik vind het een gevaarlijke situatie. Als het druk is wordt ook hier gezwommen. Sommige mensen zoeken doelbewust het noordelijke stuk op omdat het er rustiger is. Als je niet bekend bent met de situatie loop je zonder verder te kijken het water in en kun je je lelijk bezeren", aldus de Zwolse, die zelf overigens niet in het aangrenzende Stadshagen maar elders in Zwolle woont.

Ze komt niettemin graag bij de Milligerplas omdat het er relatief rustig is. "Een ghettoblaster zul je hier niet zo snel zien." Velthuis hoopt dat er haast wordt gemaakt met het plaatsen van borden en het liefst ook het nemen van maatregelen om het puin uit het water te halen. "Wie weet krijgen we nog een paar weekeinden met mooi zomers weer. Dan is het wel zo handig dat mensen op de hoogte zijn van de situatie."