Verminderd zicht na mishandeling uit blinde woede

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE (JPZ) - Nadat zijn vriendin thuis kwam met het verhaal dat ze in een supermarkt in Zwolle ruzie had gehad, ging haar vriend verhaal halen. Veel woorden werden tussen hem en het latere slachtoffer niet gewisseld. Hij haalde uit. Het slachtoffer hield er een verminderd gezichtsvermogen aan over.

Na een ruzie in een supermarkt aan de Hanekamp op 5 februari dit jaar kwam de vriendin van de 19-jarige M.S. thuis. Na haar verhaal aangehoord te hebben, stapte hij naar eigen zeggen kalm met haar in de auto om de tegenpartij van die ruzie te bezoeken. Hij wilde de ruzie uitspreken. Toen hij aankwam, was de broer van zijn vriendin ook net aangekomen. Van zijn vermeende kalmte was weinig over toen hij tegenover het latere slachtoffer stond. Hij haalde uit en de bril van het slachtoffer versplinterde in zijn gezicht. De glazen bleken van plastic, tot geluk van het slachtoffer. Anders had hij mogelijk glassplinters in zijn linkeroog gekregen. Zonder schade kwam de man er allesbehalve vanaf. Hij hield er twaalf hechtingen in zijn gezicht aan over. Ook is zijn gezichtsvermogen naar eigen zeggen met de helft verminderd.

Uit de verklaring van het slachtoffer blijft weinig over van de vermeende kalmte van S. Hij zou met hoge snelheid de straat van het slachtoffer zijn binnengereden. Volgens de officier van justitie vloog de wagen over de drempels in de straat. De broer van zijn vriendin was ook mee. Die had naar eigen zeggen een ploertendoder bij zich. Ook zijn vriendin verklaarde tegenover de politie dat S., nadat hij van haar gehoord had over de ruzie, razend was. Volgens het slachtoffer hield S. vlak voordat hij uithaalde, zijn hand achter zijn rug. Toen hij sloeg, zag de man dat S. een dof, zwart voorwerp over zijn hand had zitten. Een boksbeugel, aldus het slachtoffer. Ook de officier van justitie achtte gebruik van een wapen bewezen. Vanwege de jeugdige leeftijd van de verdachte en zijn motivatie zich te laten behandelen voor zijn agressie, vond de officier niet dat S. de cel in hoeft. Ze eiste 6 maanden celstraf voorwaardelijk. Wel moet S. zich onder behandeling laten stellen. Daarnaast eiste ze een werkstraf van 180 uur.

S. ontkende een wapen te hebben gebruikt. Volgens zijn raadsman is het heel goed mogelijk dat de ring die zijn clit destijds droeg voor de boksbeugel is aangezien. Ook de bril kan door de grote klap de verwondingen hebben aangebracht. S. zelf meende dat hij dit nooit bedoeld had. Vonnis op 10 november.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30