Afbeelding

Music In Me in Hedon

vrijdag 29 mei 2015 0:00

Deltionstudenten maken muziek voor vluchtelingen in het Midden-Oosten

MUSIC IN ME

Deltionstudenten maken muziek voor vluchtelingen in het Midden-Oosten

 

In het Midden-Oosten leven zo'n 1,5 miljoen kinderen als vluchtelingen. Dagelijks worden ze geconfronteerd met oorlogsgeweld. Stichting ?Music in Me' helpt deze kinderen om door middel van muziek hun emoties te uiten en voor even de werkelijkheid te ontvluchten.  Studenten Artiest Muziek en Podiumtechniek van het Deltion College uit Zwolle zetten zich in voor deze stichting en zamelen geld in door het geven van een spetterend optreden. Zij doen dit door middel van een serie optredens in de wijde regio. De afsluiting daarvan vindt op 5 juni plaats in poppodium Hedon in Zwolle. Iedereen is welkom vanaf 20 uur.

Tickets Eerstejaars studenten Muziek vormen aan het begin van het schooljaar verschillende bands. Tijdens het studiejaar oefenen ze covers en schrijven ze zelf nummers. Als examenopdracht treden ze vervolgens op met de band en laten zien wat ze in een jaar geleerd hebben. Docent Geert Topper: ?dit jaar koppelen we er voor het eerst een goed doel aan. Met de verkoop van de tickets willen we een deel van het bedrag doneren aan Music in Me. We hopen op een grote opkomst met een mooi eindbedrag voor de stichting.? Optredende bands zijn: Clear hallucination, Dismissed, Feyn, 79th-street en Pieter & band. Tickets zijn te koop bij de ingang van de zaal. De entreeprijs is ? 3,-.

 

Mondharmonica's Frans Wolfkamp is oprichter van ?Music in Me' en heeft de studenten al tijdens een les verteld over de stichting. Daarnaast weet Wolfkamp als oud-directeur van het conservatorium wat het effect is van muziek op mensen en kinderen in het bijzonder: ?muziek verzacht leed, geeft vreugde en ontroert.?

In dit project wordt de opbrengst besteed aan de aanschaf van mondharmonica's die in de vluchtelingenkampen bespeeld gaan worden. Daarvoor is er contact met de firma Hohner die graag de mondharmonica's wil leveren voor dit mooie doel. Tijdens de optredens van de Deltionmuzikanten is er ook de mogelijkheid om een mondharmonica te doneren.

 

LINE-UP:

 

CLEAR HALLUCINATION

Een jong zes tal uit Zwolle gevormd door Joep Smit (gitaar), Tom Veltien(gitaar), Mark de Boer(drums), Jelle van Dijk(bas), Amber van Dijk(zang) en Anna Lagerström(zang) met allemaal tenminste 1 ding gemeenschappelijk: hun passie en liefde voor pure, echte muziek. Met invloeden van Pink Floyd, Jimi Hendrix, Red Hot Chili Peppers en Extreme vormt zich zo een funk-rock genre met een hint van psychedelic rock. Ze hebben repertoire van covers en zelf geschreven nummers die erg feel-good kunnen zijn maar waar ook een duistere kant aan zit.

 

FEYN

Wij zijn :?Feyn? en wij  bestaan uit 5 muzikanten en maken Pop/Jazz muziek. Onze geweldige drummer Jean-Paul  en Stein onze groovy bassist leggen voor u een swingende beat neer. Onze gitarist.  Jim speelt subtiele melodische akkoorden en Rianne onze charmante saxofonist speelt diepgaande solo's waar Wesley onze  zanger op bijzondere wijze overheen zingt.  Wij maken muziek uit plezier en passie en willen dit maar al te graag over brengen op het publiek. Voor ons is muziek niet zomaar muziek. Muziek is voor ons leven! Het geeft energie wanneer je dat nodig hebt en het helpt je verder te gaan in moeilijke periodes. Wij stoppen zoveel mogelijk emotie in de muziek en willen hiervan een stukje doorgeven aan de mensen om ons heen zodat we de vreugde en passie kunnen delen. Op dit moment zijn we voornamelijk bezig met liedjes coveren maar ondertussen schrijven we ook eigen nummers. Het zelfgeschreven nummer ?laat me gaan? hopen wij tot een groot succes te maken.? Wie weet komen wij onze toekomstige hit binnenkort wel voor u

Spelen

 

79TH STREET

 In februari dit jaar vormden Annelies en Rogier de formatie 79th Street. De muziek die ze maken kan worden beschreven als emotioneel, hard en akoestisch. De uitdaging voor dit duo was groot. Van pop- en punknummers akoestische versies maken bewijst des te meer hun gevoel voor muzikaliteit. Na het winnen van Hardenberg's Got Talent verliep het goed voor het duo. Zo zijn ze nu dus onder andere Deltion Talent en hebben ze hun eerste eigen nummer ''On My Own'' opgenomen. Klaar om de wereld te veroveren!

PIETER & BAND

Pieter & band is een net nieuw muzikaal duo, bestaande uit Pieter Wattel en Arjan Fuhler. De band is ontstaan als eerstejaars leerlingenband van de opleiding Deltion Artiest muziek. Het belangrijkste element van de nummers zijn de nederlandstalige teksten, waar dan ook vooral de nadruk op ligt. Over het algemeen zijn de liedjes simpel met een diepere onderliggende laag die vrij geinterpreteerd kan worden. De grootste inspiratiebron voor de muziek zijn de teksten van spinvis.

De band brengt de liedjes op een rustige maar muzikaal interessante manier. De muziek is niet bedoeld om op te dansen, maar eerder om gewoon naar te luisteren of om mee te zingen.

Datum vr 05 jun 2015
Locatie Grote Zaal
Status Bevestigd
Aanvang 20:00
Zaal open 19:30
Prijs ? 3,00