Afbeelding
Atty van de Brake

Scheidingsevent op 5 november in Doepark Nooterhof

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Scheidingsevent in Zwolle met VillaPinedo

Hoe vertel ik het mijn kind?

 

12 oktober 2015

 

 

Zwolle – Op 5 november organiseren Sabine Toornvliet (mediator) en Atty van de Brake (communicatieadviseur) het eerste Scheidingsevent in Zwolle. Het thema van dit event is: “Hoe vertel ik het mijn kind?” Jongeren van het landelijk platform voor kinderen van gescheiden ouders VillaPinedo spreken. Dit event wordt georganiseerd voor mensen die (gaan) scheiden om preventieve en positieve informatie over de scheiding te delen.

VillaPinedo

Ervaringsdeskundigen van VillaPinedo komen steeds vaker in het nieuws. Zij bieden kinderen een podium om te vertellen wat zij van de scheiding vinden met als doel om ouders bewuster te maken van de gevolgen. Op de website van VillaPinedo staan veel ervaringsverhalen. Namens VillaPinedo komen jongeren spreken op het Scheidingsevent Zwolle.

Programma

Na de introductie zal gespreksleidster Sabine Toornvliet een panel van experts bevragen op de gevolgen van een scheiding. Op dit moment zijn de experts: Van Bruggen Adviesgroep, Raad voor de Kinderbescherming en Karssen Makelaars. Na de beantwoording van relevante vragen, is er ruimte om diverse deskundigen persoonlijk te spreken.

Waarom dit event?

Sabine Toornvliet: “Met dit Scheidingsevent wil ik graag mensen bereiken die aan het begin van het proces staan om te gaan scheiden. Ik wil hen – samen met de door mij uitgekozen experts – goed informeren over de stappen die je moet nemen. En ik wil ze ook meegeven wat de valkuilen zijn. Dus preventief te werk gaan om verder leed verderop in het proces te voorkomen.“ Atty van de Brake, interim communicatieadviseur, assisteert bij de communicatie en organisatie. Het is de bedoeling om het event twee keer per jaar te organiseren.

Aanmelden Het Scheidingsevent vindt plaats op 5 november vanaf 19.45 uur en duurt tot 22.15 uur. De locatie is Doepark Nooterhof, Goertjesweg 1 in Zwolle. De toegang is gratis. Meer informatie en aanmelden via de website: www.scheidingseventzwolle.nl. Dit event is niet bedoeld voor zakelijke of zorgprofessionals, alleen voor mensen die (gaan) scheiden.