Opnieuw subsidie voor culturele activiteiten

Algemeen

ZWOLLE - Subsidieaanvragen bij de gemeente, ten behoeve van culturele activiteiten voor het eerste kwartaal 2016, kunnen nog worden ingediend tot 1 november.

Voor de regeling Culturele Activiteiten heeft de gemeente voor 2015 80.000 euro gereserveerd voor culturele activiteiten. Met deze subsidieregeling biedt de gemeente organisaties de mogelijkheid een openbaar cultureel evenement te organiseren of een boekwerk over de cultuur (historie) van Zwolle te maken.

In de tweede helft 2015 zijn subsidies gegeven aan Hedon voor ‘Oud of the Box’, Schatkameropera voor ‘Geen Bereik, The Telephone’. Alsook aan Zwolse Theaters voor Club Cele en Theater Gnaffel voor ‘Meisje Loos’. Kameroperahuis heeft een subsidie ontvangen voor het Requiem van Fauré en Huygens Vocaal Enslemble incasseert een bedrag voor  ‘Harmony of the Spheres’. Het Thomas à Kempis orkest heeft geld gekregen voor ‘Thomas Top 25’ en The Young Ones voor  ‘Heroin’. Geld voor St Joseph Wresinski Cultuur is er ten bate van ‘Zingt het voort’. St Muziek bij Buren heeft geld gekregen voor voor ‘Muziek in huiskamers’ en St CEON voor ‘Let’s get lost’. Theatergroep de Jonge Honden krijgt financiele steun voor ‘Land van melk en honing’.

Ook voor 2016 reserveert de gemeente Zwolle budget voor openbare culturele activiteiten. Voor een activiteit in het eerste kwartaal 2016 moet de aanvraag vóór 1 november 2015 door de gemeente Zwolle zijn ontvangen. Meer informatie over de subsidieregeling staat op www.zwolle.nl/cultuur.  

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 7 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 8 uur geleden