‘We kunnen heel veel met Ryan Thomas’

Sport

ZWOLLE - Bij afwezigheid van de geblesseerde Rick Dekker en de geschorste Ouasim Bouy speelde Ryan Thomas tegen FC Utrecht als controlerende middenvelder. Abdel El Hasnaoui stond linksbuiten, normaal gesproken de positie van Thomas.

Als het aan Thomas ligt, speelt hij altijd op het middenveld: “Ik hou ervan. Krijg de bal meer, kan het spel controleren. Ik kan passen zoals ik graag doe. Ik kan het tempo bepalen als wij aan de bal zijn. Dus ja, als ik van de coach die kans krijg, pak ik die met beide handen aan”, zegt Thomas. “Tegen het einde van mijn tijd in Nieuw-Zeeland speelde ik veel als middenvelder, maar toen ik hier kwam had je Mokotjo en Klich, dus speelde ik op links. Ik heb dat een beetje tot mijn positie gemaakt. Met Van Hintum (linksback, red.) heb ik een goede wisselwerking. Dat wilde de coach niet doorbreken.”

Trainer Ron Jans is vol lof over de multi-inzetbare Thomas: “Hij is bij ons steeds meer een bepalende speler geworden. Als je kijkt naar z’n kwaliteiten, dan is het een middenvelder. In de rust hebben we het toch omgezet, omdat Thomas meer loopvermogen heeft dan El Hasnaoui. We kunnen heel veel met Ryan. Het is eigenlijk een speler die alles kan.”