School presenteert het Groene Plein voor de wijk

Algemeen

HOLTENBROEK - Een schoolplein waar geen tegels meer liggen, maar zand, takkenhutten, heuvels, een klim- en klautergebied en een waterspeelgebied. Het speelplein van Vrije School Michaël in Holtenbroek gaat op de schop en wordt ontwikkeld tot een groen plein om in te spelen, te leren, te ontdekken en te ontmoeten.

Wijkbeheerder Gerard Ballentin geeft op 30 oktober, samen met de schoolleider Daniëlle Wessels, het startschot voor het Groene Plein op Vrije School Michaël.

De school wil van het plein een ontmoetingsplek maken, niet alleen voor haar leerlingen, maar ook voor kinderen en volwassenen uit de buurt. Er worden geen hekken om het plein geplaatst, het plein sluit naadloos aan op het achterliggende park, zo laat de school weten.    

 

Ontwerp

Leerlingen van Vrije School Michaël mochten hun ideeën inbrengen middels tekeningen, samen met de school en tuin- en landschapsbureau De Tuinen van Geerdink is er een ontwerp uitgekomen voor de herinrichting van het plein. De school heeft nog 35.000 euro nodig om de plannen te realiseren en wil door middel van fondswerving en allerlei acties als een sponsorloop en een voorjaarsmarkt het benodigde geld inzamelen.