Kerst in de gevangenis van Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

Kerst in de gevangenis van Zwolle!

Kerst is altijd een extra moeilijke periode om 'binnen' te zitten. De pijn en eenzaamheid  komen juist in deze tijd naar boven.

Gevangenenzorg wil 375 gevangenen in Zwolle steunen in deze moeilijke periode door kerstpakketten uit te delen in de gevangenis in Zwolle.

Deze kerstuitdeling kan gezien worden als een gebaar dat gericht is op hoop en herstel. 

Het is een teken van meeleven uit de maatschappij en een signaal dat gevangenen er in deze moeilijke tijd niet helemaal alleen voor staan, als anderen met elkaar thuis zijn.

We hopen op de steun van inwoners uit Zwolle en omgeving om dit gebaar te kunnen maken.

Als dank voor een donatie krijgen gevers de unieke kans om zelf mee te doen met deze actie en op bezoek te gaan in de gevangenis.

 

De uitdeling van pakketten zal kort voor Kerst door vrijwilligers worden uitgevoerd. Zij gaan alle cellen langs om daar persoonlijk de pakketjes aan de gevangenen te overhandigen.

 

Kosten kerstpakket Vrijwilligers van GNd maken de kerstpakketten gereed in Zoetermeer. Gevangenen ontvangen een kerstbrood, een luxe kaart in envelop plus postzegel om zelf te versturen, een chocolade kerstkrans, een meertalige kerstgroet, een Kerst CD en een dagboek 2016. Een kerstpakket kost slechts € 13,-. De totale kosten voor 375 gevangenen zijn dus € 4.875,- Gevangenenzorg Nederland wil met deze campagne  € 2.500,- ophalen. Het andere deel financiert Gevangenenzorg uit eigen middelen.

Deze actie wordt van harte aanbevolen door Arie Slob uit Zwolle en fractievoorzitter van de ChristenUniefractie in de Tweede Kamer.

Via de website www.geloofinjeproject.nl kunnen mensen eenvoudig en snel geven aan het project: Kerst in de gevangenis van Zwolle.