Sinterklaas komt op 14 november in Zwolle

Algemeen

BINNENSTAD - De boot van Sinterklaas zal op zaterdag 14 november rond 14.30 uur, komend vanuit de richting van de Hofvlietbrug, aanleggen aan de kade van het Rodetorenplein.

Vanaf 14.00 uur beginnen hier de activiteiten. Om 15.00 uur trekken Sinterklaas en Pieten in een feestelijke optocht door het centrum van Zwolle. Er is dit jaar voor een nieuwe route gekozen. Die ziet er als volgt uit: Buitenkant, Vispoortenplas, Meerminneplein, Krabbestraat, Aan de stadsmuur, Pletterstraat, Diezerstraat, Grote Markt, Oude Vismarkt, Nieuwe Markt, Sassenstraat en Grote Kerkplein.

Er zijn diverse activiteiten vooruitlopend op en tijdens de optocht op diverse plekken in het centrum en langs de route, zoals in het Broerenkwartier en op de Nieuwe Markt. Om 15.30 uur begint het eindfeest op het Grote Kerkplein en om 16.00 uur worden Sinterklaas en Pieten hier verwacht. Tijdens het eindfeest zijn er tal van activiteiten voor kinderen, waarover binnenkort meer bekend wordt gemaakt. Meer informatie staat vanaf maandag 2 november op de website www.sinterklaaszwolle.nl of op de Facebookpagina.