Storica niet eens met straf

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Bestuurslid Freddy Jansen sluit niet uit dat HFC Storica in beroep gaat tegen het besluit van de KNVB om de derdeklasser veel zwaarder te straffen dan Nieuwleusen naar aanleiding van de vechtpartij na het treffen op 3 oktober.

Jansen, aanwezig bij de zitting van de tuchtcommissie, wacht nog op de schriftelijke onderbouwing van het rapport. De voetbalbond legt de Zwolse club een straf op van vijf minpunten in de competitie, 300 euro boete en een langdurige schorsing voor drie spelers. Nieuwleusen krijgt één minpunt en een boete van 100 euro. Storica wordt verweten dat de veiligheid voor toeschouwers op het Hoge Laar in gevaar kwam.

Bertus Finke kreeg tijdens de wedstrijd rood voor een vermeende kopstoot en is geschorst tot 1 juli 2016. Stefan Pelleboer mag tot 1 april niet voetballen en Robin Boekhoff is tien wedstrijden geschorst. “Als je kijkt naar wat er op en om het veld is gebeurd, dan vind ik het vreemd dat wij veel zwaarder zijn gestraft. Het verhaal met Bertus en de keeper bijvoorbeeld. Je ziet op het filmpje dat de keeper die situatie begint. Het is vreemd dat Bertus dan zwaar wordt bestraft wordt en de keeper van Nieuwleusen helemaal niet.” Jansen zet ook zijn vraagtekens bij het argument van de KNVB dat Storica de veiligheid van bezoekers niet waarborgt. “Er staan 25 man publiek van ons en dan zijn er nog wat mensen van Dieze West en Ulu Spor, en wie weet wie daar precies allemaal rondloopt? Van Nieuwleusen staan er net zoveel mensen in het publiek. Het is een openbaar sportpark.”

Janssen vindt het vooral vervelend dat het imago van de club schade oploopt. “We zijn de laatste jaren toch positief bezig, om een goeie naam op te bouwen. Dan stoort het mij wel dat de KNVB zegt dat wij de veiligheid tijdens een wedstrijd niet hebben gewaarborgd”, aldus de clubman, die optreedt als woordvoerder nu de voorzitterspositie vacant is. Dick Lubbers legde deze zomer na drie jaar de hamer neer.

Competitiezege

Het voetbal van Storica lijdt geenszins onder de strafzaak. Zaterdag werd met 2-3 gewonnen bij SEH. Storica heeft nu vier van de laatste vijf duels gewonnen na nederlagen in de eerste drie duels dit seizoen.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 16 uur geleden