Afbeelding
Pedro Sluiter

Gemiste kansen breken Be Quick op

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - Uitgerekend de productiefste spelers van de ploeg laten na om Be Quick ’28 de eerste driepunter van dit seizoen te bezorgen. Bas Buimer en Frank Oosterhof missen in de tweede helft dotten van kansen. "Als iemand hem moet maken, was ik het vandaag", zegt aanvoerder Oosterhof. Berkum komt goed weg met een punt in de stadsderby: 1-1.

"Wij hebben in de hele wedstrijd welgeteld één kans gehad, en dat was de goal", geeft Berkum-doelman Mathijs Bouwshuis eerlijk toe. Met de reeks Be Quick-kansen, die hij zelf voor een groot deel onschadelijk maakt, nog vers in het geheugen kan hij niet anders dan concluderen dat Berkum blij mag zijn met een punt. "Het lukt ons de laatste tijd niet om het spel te maken of om veel kansen te creëren", zegt Bouwhuis. "Misschien dat Be Quick ook een meer geschikte ploeg heeft voor dit soort wedstrijden. Zij klappen erop."

Aan dat laatste aspect ontbreekt het bij Berkum al jaren. Goede, technisch vaardige voetballers, maar geen killers, of ratjes. Nu Berkum ook nog wordt geteisterd door blessures, loopt het puntverlies in hoog tempo op. De ploeg die terug wil naar de hoofdklasse ziet na de vierde wedstrijd op rij zonder zege de staartploegen in 1D naderen.

Ook Be Quick '28 heeft niets aan het gelijkspel. Gemiste kansen breken de ploeg weer op. Na de 1-0 van Frank Oosterhof en de 1-1 van Chris van der Meulen ontpopt Bouwhuis zich tot man van de wedstrijd voor Berkum. "We hebben alles goed gedaan. Alleen we maken het niet af", verzucht trainer Arnie Pot, die zich niet kan voorstellen dat de eerste driepunter nog lang uitblijft. "Het moet een keer onze kant opgaan." Oosterhof denkt er hetzelfde over. Hij houdt een 'klotegevoel' over aan het gelijkspel, maar kijkt terug op een goede wedstrijd: “Als je zo’n wedstrijd op de mat legt en je legt de jongens van Berkum jouw wil op, dat geeft veel vertrouwen."