Afbeelding
Pedro Sluiter

Landstede onvoorspelbaar

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - Het is ook voor trainer Redbad Strikwerda afwachten hoe Landstede Volleybal woensdag voor de dag komt als de landskampioen aantreedt in de eerste ronde van de CEV Cup.

Na een week waarin met 3-0 (25-15, 25-15, 25-15) werd gewonnen van Talentteam Papendal en met 3-0 (25-22, 25-23, 25-15) werd verloren van Inter Rijswijk, maakt Landstede zich op voor de thuiswedstrijd tegen Lausanne UC, de nummer twee van Zwitserland. “Het maakt niet zoveel uit tegen wie wij spelen. Als het slecht is, is het slecht. En dan kun je ook van mindere ploegen verliezen. Als het goed is, kunnen we van betere ploegen winnen. Hebben wij het woensdag voor elkaar, dan is Lausanne prima te doen”, zegt Strikwerda. Volgens de trainer is Lausanne in ieder geval een stuk sterker dan de eerste tegenstander van vorig jaar, het Kroatische Rovinj. “Dat was geen partij voor ons toen.”

Landstede kan weinig vertrouwen putten uit de generale repetitie. Vooral op de diagonaal-positie was het behelpen. “Het verschil met Rijswijk op onze rechterkant was 27 punten in hun voordeel. Dat kun je elders wel compenseren, maar niet helemaal. Ik heb drie diagonaal-spelers gebruikt. Jelle Hilarius in de eerste set, Nico Maneschijn in de tweede en Stijn van Schie in de derde. Alle drie kwamen ze er niet uit. Wij maakten zelf de fouten, het is niet dat Rijswijk dat afdwong. We moeten het bij onszelf zoeken.”

De nog niet geheel wedstrijdfitte Steven Eertman viel zaterdag in bij Landstede, dat sterkhouders Dennis Borst en Tom van den Bogaard voor langere tijd moet missen.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 9 uur geleden