Trainer Smit na drie seizoenen weg bij WVF

Sport

ZWOLLE - Trainer Freddy Smit en WVF gaan na dit seizoen uit elkaar. Smit is bezig aan zijn derde seizoen in Westenholte en heeft een aflopend contract.

In goed overleg is besloten dat het na drie jaar voor beide partijen tijd is voor een nieuwe stap. In 2013 begon de oefenmeester, die eerder onder meer ASC’62 en WHC trainde, bij WVF en in zijn eerste seizoen promoveerde hij gelijk naar de hoofdklasse. Vorig seizoen werd het daarin kansloos laatste en dit seizoen bouwt de trainer aan een nieuw elftal in de eerste klasse D.

Daarin boekte WVF zaterdag een knappe zege op bezoek bij WHC (0-1 door Muhittin Yukselen). Na een moeizame start is de weg naar boven ingeslagen. WVF is drie duels op rij ongeslagen en staat nu tiende.

Periode voor SV Zwolle en Ulu Spor

SV Zwolle en FC Ulu Spor hebben zondag de eerste periodetitel veroverd in respectievelijk 4H en 5A. Zwolle won met 2-0 van De Gazelle en bleef Dalfsen en USV twee punten voor.

Ulu Spor versloeg Bornerbroek met 4-1 en heeft na acht duels één puntje meer dan Hoonhorst. Ulu Spor degradeerde vorig seizoen uit de vierde klasse H.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13