Wim Mossel

Karateka´s succesvol in Luxemburg

Zwolse karateka´s scoren op EK in Luxemburg

Zaterdag werden in Luxemburg de Europese Kampioenschappen Wado Kai karate gehouden en daar waren de karateka´s van Mossel-Boot ook aanwezig. De Zwolse ploeg wist beslag te leggen op één gouden en drie bronzen medailles.

Dylan van Moerkerk was de sterkste in de categorie tot 21 jaar en onder 78 kg. De Kamper sportman, die al enige tijd deel uitmaakt van de Zwolse ploeg, won in de finale met 2-1 van de Schot Jamie Bradley. Hij bekroonde zo een sterk toernooi met de Europese titel. Clubgenoot Araik Gevorgian pakte in dezelfde klasse het brons. Hij verloor met klein verschil in de halve finale van Bradley, maar pakte overtuigend de derde plaats. Hetzelfde resultaat was voor Marciana Bosveld en Thijmen Hasselt. Beiden verloren hun halve finale, maar wonnen daarna de wedstrijd om de derde plaats. Maar liefst vijf andere karateka's waren dichtbij een medialle, maar verloren hun partij om de derde plaats.

De coaches Henk Sporkslede, Francois van Langevelde en Wim Mossel waren heel tevreden over de resultaten en zullen ook in 2016 met hun team deelnemen aan de EK, dat dan gehouden wordt in Zwitserland.

Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 17 uur geleden
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 18 uur geleden
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 20 uur geleden