Dcafé over passend onderwijs

dinsdag 3 november 2015 0:00

BINNENSTAD - D66 Zwolle een houdt op dinsdagavond 10 november een Dcafé in de salonboot aan de Pannenkoekendijk. Iedereen kan tijdens een Dcafé, aldus de partij, meepraten over thema’s die belangrijk zijn voor Zwolle.

“Deskundigen en betrokkenen komen aan het woord en er is ruimte voor debat. Doel is om Zwollenaren in contact te brengen en te betrekken bij belangrijke zaken die in hun stad spelen. Ook niet-leden zijn meer dan welkom.”

“Het Dcafé gaat op 10 november over ‘passend onderwijs’. Tot vorig jaar gingen kinderen die op wat voor reden dan ook niet mee konden komen op een reguliere school standaard naar het vso (speciaal onderwijs, red.). Vanaf 2014 is het passend onderwijs ingegaan. Het doel is dat reguliere scholen leerlingen niet zo maar, hop, richting een vso mogen sturen. Leerlingen moeten zoveel mogelijk binnen de reguliere school blijven. Dit heeft gevolgen voor ons onderwijssysteem. Het Dcafé vraagt zich af of reguliere scholen dit aankunnen. En wat betekent dit voor het vso? En kunnen we deze overstap zo snel maken als de politiek wil? En leidt dit uiteindelijk tot beter onderwijs?”