Afbeelding

John F Klaver band is hoofdact op Berkum Blues Night

Cultuur

BERKUM - De zesde Berkum Bluesnight wordt op zaterdag 14 november gehouden. De organisatie heeft daarvoor de John F. Klaver band gecontracteerd. In het voorprogramma staat de Enkman Band.


Gitarist/zanger John F. Klaver mag zich volgens de organisatie gerust de ‘coming man’ in het Nederlandse bluescircuit noemen. “Met zijn begeleidingsband (Hammond orgel, bas en drums) is hij op gerenommeerde festivals te vinden, inmiddels ook buiten onze landsgrenzen. Bijvoorbeeld tijdens de International Blues Challenge in Memphis Volgens kenners is John F. Klaver ‘the most interesting guitarist out of Holland’.” John F. Klaver, die zijn muzikale opleiding zowel in de VS (University of the Pacific) als in eigen land (het Amsterdamse Conservatorium) volgde, duidt zelf zijn muziek als ‘moderne blues met een authentieke feel’. Zijn eigenhandig gecomponeerde nummers zijn tot dusver op vier cd’s vastgelegd, waarmee hij de nodige awards in de wacht heeft gesleept.  Zijn laatste wapenfeit is van 2015 met het album ‘The Edge’ waarin het volledige blues spectrum wordt bestreken. In het voorprogramma treedt De Enkman band op, een Zwolse zesmans-formatie, ontstaan in wijkcentrum de Enk in Assendorp.
De Berkum Bluesnight begint om 21.00 uur in wijkcentrum De Weijenbelt aan de Campherbeeklaan 82. Kaarten zijn in de voorverkoop voor 6 euro verkrijgbaar bij De Weijenbelt of bij Plato Zwolle. Aan de kassa kosten de kaarten 7,50 euro. De zaal gaat om 20.30 uur open. Kijk voor meer informatie op www.berkumbluesnight.nl of www.wijkverenigingberkum.nl.

 

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59