Landstede Volleybal kansloos onderuit tegen Lausanne

ZWOLLE - Landstede Volleybal heeft de eerste wedstrijd in het Europacup-treffen met Lausanne UC kansloos verloren. De Zwitsers wonnen met 0-3 (22-25, 16-25, 18-25) in het Landstede Sportcentrum.

Landstede moet de return volgende week in Lausanne winnen met 0-3 of 1-3 om een 'golden set' af te dwingen. Trainer Redbad Strikwerda weet zeker dat Landstede daar beter voor de dag gaat komen, zo zei hij op de persconferentie. "Wij gaan die wedstrijd winnen, 3-1, golden set en dan gaan wij naar de volgende ronde. 'Sorry guys'", gaf Strikwerda zijn collega mee.

"We hebben laf en afwachtend gespeeld. Onszelf te veel fouten toegestaan. Te veel persoonlijke fouten, ook door mensen die vorig jaar kampioen zijn geworden. Frits (van Gestel, red.) en Wessel (Blom, red.) bijvoorbeeld hadden het niet op orde", aldus de trainer op serieuzere toon.

Landstede kon in de eerste set nog aardig meekomen, maar moest Lausanne in de slotfase toch loslaten. Een dramatisch begin in set twee (1-8) kwam de Zwolse ploeg niet meer te boven, maar in de derde set was er een kleine opleving van de thuisploeg. Een 7-4 voorsprong werd door Lausanne snel omgedraaid tot 7-8 en vanaf 13-13 liepen de bezoekers weg. Het werd 15-20 en even later 17-24. Jelle Hilarius, de enige speler die wel standhield deze avond en aanvallend zijn klasse liet zien, sloeg één wedstrijdpunt weg voordat Lausanne het afmaakte.