Rienks klopt Rienks op Zwarte Water

Sport

ZWOLLE - Ralf Rienks werde zondag op de Zwolsche Roei- en Zeilvereniging (ZRZV) gehuldigd voor het behalen van de wereldtitel met de ‘Junioren Acht’, op het WK in Rio, in augustus. Daarnaast werden Martine van den Boomgaard en Céline den Bremer in het zonnetje gezet voor hun internationale prestaties.

Voorafgaand aan de huldiging stond het affiche Rienks tegen Rienks op het programma. Vader Nico roeide met een veteranenboot mee in de eerste winterwedstrijd op het Zwarte Water. Het was een wedstrijd voor de hele vereniging waaraan roei(st)ers in verschillende type boten aan deelnamen. Naderhand werd met een handicap de eindstand berekend. “Het bleek dat de boten van mijn vader en van mij als eerste en tweede waren geëindigd. Wij als eerste”, verduidelijkt Ralf Rienks. “Daarna hebben we nog een sprintje tegen elkaar gedaan. Dat was heel spannend. Die wonnen wij nipt.”

Het eerbetoon van Ralf was de laatste in het rijtje huldigingen die de leden van de Junioren Acht hebben ondergaan. “Dat werd ook wel eens tijd. We hebben er al zes gehad”, lacht Ralf. De wereldkampioenen zijn het hele land doorgegaan. “We zijn goed in het zonnetje gezet.”