Afbeelding
Pedro Sluiter

Straf is klap in het gezicht van Storica

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - De vijf punten aftrek die HFC Storica boven het hoofd hangt is een klap in het gezicht van de spelersgroep, die de laatste weken juist zo hard hebben geprobeerd om de vechtpartij achter zich te laten en daar gezien de prestaties wonderweg in slaagden. Tegen OZC werd voor het eerst sinds 19 september weer eens verloren. De 0-4 was een geflatteerde uitslag.

De nakende straf hing als een sluier over de wedstrijd, waarin Storica weinig onderdeed voor OZC, maar slim werd weggecounterd. Storica had door de afwezigheid van een aantal jongens maar twee spelers op de bank zitten. Het is de vraag of de smalle selectie de schorsing van Bertus Finke, Robin Boekhoff en Stefan Pelleboer kan opvangen.

Storica kan nog in beroep gaan tegen de straf van vijf minpunten, 300 euro boete, een schorsing van drie spelers plus een uitsluiting van twee van hen. Die uitsluiting hoopt bestuurslid Freddy Jansen in ieder geval terug te draaien. “Dat gaat om Bertus en Robin. Die trainen ook jeugdelftallen. Dat mag niet meer bij een uitsluiting. Dan worden die jeugdelftallen gedupeerd”, zegt Jansen, die ook de straf van twee jaar voorwaardelijk zwaar vind. “We hebben tijdens die zitting verzuimd om de bal wat meer bij Nieuwleusen te leggen.” Nieuwleusen komt in de ogen van Storica heel goed weg met slechts één minpunt en 100 euro boete. Aan de vechtpartij hadden beide partijen schuld, is het standpunt van de Zwolse derdeklasser.

“Het is veel, heel veel”, vindt doelman Remco van de Weg van de vijf strafpunten aftrek. “Ik had wel rekening gehouden met punten aftrek, maar vijf. Je kunt nu eigenlijk weer opnieuw beginnen.” Storica was de laatste weken goed bezig. Vier van de vorige vijf duels werden gewonnen. “Wij wilden dat gewoon rechtzetten. Nieuwleusen heeft ons een beetje de zwarte piet toegespeeld. Maar ze zijn zelf net zo hard bezig geweest.”

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 8 uur geleden