Afbeelding

Zwols Mandoline Kamerorkest Het Consort viert jubileum

· leestijd 1 minuut Cultuur

BINNENSTAD – Het Zwolse Mandoline Kamerorkest Het Consort vier op vrijdagavond 13 november om 20.00uur haar 25-jarig bestaan met een speciaal jubileumconcert in de Doopsgezinde kerk aan de Wolweverstraat 9.

Het programma van deze avond omvat onder meer composities waarmee Het Consort onder leiding van Alex Timmerman de afgelopen jaren veel succes heeft geoogst. Naast gearrangeerde werken van Wolfgang Amadeus Mozart, Georg Friedrich Händel en Astor Piazzolla, worden er ook originele composities die speciaal voor mandolineorkest zijn gecomponeerd ten gehore gebracht. Zo voert Het Consort met medewerking van de bekende Zwolse countertenor Sytse Buwalda als gastsolist het lied ‘De Japanse Herfst’ van de Japanse componist Jasuo Kuwahara uit.

Daarnaast staan er twee geheel nieuwe werken geprogrammeerd die speciaal voor dit 25-jarig jubileumconcert zijn gecomponeerd! De eerste première betreft het ‘Concerto Grosso Magnificat' van de Franse componist Michel Bosc. De solistenpartij in dit mandolineconcert wordt vertolkt door Zwollenaar Sebastiaan de Grebber. De tweede première om naar uit te kijken zijn de drie ‘Nordseelieder’ van de Grieks/Amerikaanse componist Victor Kioulaphides. Laatstgenoemde zette de gedichten ‘Die Insel’ van de dichter Rainer Maria Rilke op muziek en droeg zijn compositie op aan Het Consort en de countertenor Sytse Buwalda. Zowel Michel Bosc als Victor Kioulaphides zijn als eregasten aanwezig. Solistische medewerking wordt tevens verleend door de Zwolse gitarist Tom Edskes in het ‘Rondo Capriccioso’ van Chris Mouter en door de eveneens uit Zwolle afkomstige mandolinist, Ferdinand Binnendijk. Hij is in de Tango ‘Oblivion’ van Astor Piazzolla te beluisteren.

De entree voor het concert bedraagt 10 euro; kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Informatie over Het Consort, de concerten en het maken van reserveringen is te vinden op de website www.hetconsort.net.

 

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30